Skip to content

Vrijwilligersbeleid: Zandhazen United!

Het voetballen en alle andere activiteiten op onze club worden mogelijk gemaakt door de inzet van enorm veel vrijwilligers en enthousiaste spelers. Denk naast het organiseren van evenementen bijvoorbeeld aan onderhoud, krijten, schoonmaak, inkoop etc. We zijn er trots op dat binnen onze club zoveel mensen zich inzetten voor de vereniging. Want alleen met hulp van iedereen kunnen we de vereniging laten groeien en bloeien!

Om nog beter gebruik te kunnen maken van de bereidheid van al onze leden en ouders om zich in te zetten voor de vereniging, gaan we komend seizoen een stap maken in ons vrijwilligersbeleid; een aangescherpt beleid (conform besluit Algemene Leden Vergadering 2019) en een professionele tool om alles eenvoudig te plannen en registreren. 

Met als doel om een toekomstbestendige vereniging te zijn en (nog) meer leuke activiteiten te kunnen organiseren. Denk aan een senioren toernooi of senioren survival, een ouder – kind toernooi, vrijdagavond voetbal of misschien zelfs een internationaal toernooi. Met een beetje hulp van iedereen is er veel mogelijk!

Wat houdt het beleid in?

 • We vragen van alle spelende leden vanaf de JO18 en aan alle ouders van jeugdleden 50 punten aan verenigingsdienst te vervullen. Dit staat ongeveer gelijk aan 5 uur.
 • Er bestaat een maximum bijdrage voor 1 jeugdlid per gezin.
 • Via de verenigingsdiensten lever je een bijdrage aan de club in de vorm van ondersteuning bij evenementen, onderhoud of schoonmaak.
 • De reguliere teamtaken zoals rijden, wastas, scheidsen en ook de bardiensten vallen hier NIET onder. Deze worden zoals altijd door de teammanagers ingepland.
 • Teamtaken zoals fluiten, vlaggen, wassen en bardiensten vallen buiten de verenigingsbijdrage.
 • Vrijwilligers met een vaste taak die meer uren inzetten, zijn vrijgesteld van andere vrijwillige taken. Zie hieronder de voorwaarden voor vrijstelling.
 • Je kan zelf kiezen welke activiteiten je wilt doen. We geven inzicht in de noodzakelijke uit te voeren werkzaamheden en je kunt je daar zelf op inschrijven via een online-tool.
 • Het is mogelijk om in groepjes taken of activiteiten op te pakken om hiermee ook de sociale cohesie te verhogen. Samen is leuker!
 • Er mag onderling geruild worden zolang de taak maar uitgevoerd wordt.
 • Ben je niet in staat om de 5 uur verenigingsbijdrage te leveren dan kan je dit vooraf afkopen tegen betaling van EUR 65. Neem hiervoor contact op met zandhazenunited@scmuiderberg.nl
 • Indien aan het eind van het seizoen geen taken zijn verricht en er geen bericht is geweest voor het afkopen van de taken, zal dit worden opgevat als afkopen. In dit geval wordt er een bedrag gefactureerd gelijk aan het afkopen.
 • Wanneer iemand te weinig, maar meer dan de helft van het aantal uren heeft bijgedragen, dan zien we dat als afkopen, tegen een bedrag van € 30.

Vrijstellingen 

Vrijwilligers met een vaste taak die meer uren inzetten, zijn vrijgesteld van andere vrijwillige taken. Vrijstellingen gelden voor:

 • Bestuursleden
 • Commissieleden (zie Speciale Projecten) 
 • Niet spelende-leden (trainingsleden, verenigingsleden, 7×7) 
 • Teammanagers (managers/coaches)
 • Leden die het lidmaatschap opzeggen in het 1e kwartaal van het seizoen

Voor bovengenoemde categorieën geldt dat je het gehele seizoen of langer actief bent. Ben je langdurig geblesseerd neem dan contact op via zandhazenunited@scmuiderberg.nl om een passende oplossing te vinden. Een langdurige blessure geeft niet automatisch recht op vrijstelling. 

Hoe werkt het in de praktijk?

 1. Ieder lid of iedere ouder van jeugdlid krijgt toegang tot de online-tool van www.vrijwilligerstekort.nl (werkt ook op je mobiel). Dit systeem wordt al door meer dan 400 andere verenigingen gebruikt.
 2. In deze tool staan alle vrijwilligerstaken en het aantal punten dat met deze taak te verdienen is.
 3. Je geeft je voorkeurstaken op via de tool (of je stuurt een mail naar de beheerder over de betreffende taak).
 4. De tool zorgt voor een automatische planning op basis van beschikbaarheid en voorkeuren.
 5. De tool stuurt je een herinneringsmail zodat je je taak niet vergeet.
 6. Ruilen of overdragen kun je doen via de tool (conform de regels hieromtrent zoals tijdige vervanging etc).

Met een beetje hulp van iedereen kunnen we zorgen dat ons park er goed verzorgd bij ligt en tal van sportieve activiteiten organiseren. Mocht je vragen hebben over bovenstaande richt je dan gerust tot een van ons.

Sportieve groet,
De Commissie Verenigingsbijdrage
Hans, Matteo, Francien en Tjeerd

SC Muiderberg – Dat ben jij, dat ben ik, dat zijn we met zijn allen!

Back To Top