Skip to content

Darten bij Sportclub Muiderberg

Op 27 december 2003, namen enkele leden van de Sport Club Muiderberg deel aan een dartstoernooi te Laag-Soeren. Het was op deze gezellige dag dat het initiatief werd geboren om de dartssport ook binnen de eigen vereniging te introduceren. Met financiële hulp van een viertal sponsoren werden in de, aan de kantine grenzende sportzaal, vier professionele dartsbanen ingericht. Voorafgaand aan het competitieseizoen 2005/2006 is werd de kantine een vijfde dartsbaan ingericht. Alle dartsbanen, welke van hoge kwaliteit zijn, werden gecertificeerd als wedstrijdbaan door de Dartsbond Almere (DBA).

Zo kreeg Muiderberg er dus een mooie dartslocatie bij. De locatie biedt leden van S.C. Muiderberg de mogelijkheid om op recreatieve, maar ook in competitieverband te darten. In 2005 bleek dat de dartssport begon te leven binnen de vereniging en kreeg voet aan vaste bodem. Het aantal darters groeide en meerdere sponsoren sloten zich aan. Enkele darters wilde ook in competitieverband tegen andere teams uit de regio gaan spelen. In het seizoen 2004/2005 debuteerde het competitieteam van Dartvrienden Muiderberg in de Kennismakingscompetitie van de Dartsbond Almere e/o. Zij werden hierin ongeslagen kampioen.

Het competitieteam is in de wintercompetitie 2005/2006 van de Dartsbond Almere kampioen geworden in de 1e divisie en gepromoveerd naar de eredivisie.  Zo werd de dartslocatie de thuishaven van Dartvrienden Muiderberg, een dartsafdeling binnen de vereniging van S.C. Muiderberg waarbij het doel is van Dartvrienden Muiderberg om in gezelligheid op de woensdagavond een pijltje te gooien.

Sinds 2020 is er een 2e dartsbaan ingericht in de kantine en worden er weer wekelijks wedstrijden gespeeld, welke meetellen voor een interne clubcompetitie. De speelavonden beginnen om 20.00 uur. Daarnaast worden er ook dartstoernooien georganiseerd.

Belangstelling?
Voor meer informatie over de mogelijkheden om te darten bij Dartvrienden Muiderberg, kunt u  contact opnemen met initiatiefnemer Martin Bos via telefoonnummer 06-46874216 of stuur een e-mail naar martin.bos@renolit.com

Back To Top