Skip to content

Vrijwilligersbijdrage: Waar kan ik mee helpen?

Als je inlogt vind je in de online omgeving een overzicht van activiteiten en taken waarmee je zou kunnen helpen.  De activiteiten en taken zijn opgedeeld in  reguliere/terugkerende taken en speciale projecten. Hieronder een uitgebreid overzicht. Ben je van mening dat je op een ander vlak kan meehelpen dat niet in dit overzicht te vinden is, maar wel van toegevoegde waarde is voor de club, stuur dan een mail naar: zandhazenunited@scmuiderberg.nl

In de loop van het seizoen komen er nog allerlei leuke activiteiten bij. Denk aan toernooien en evenementen zoals de Jeugdsurvival. Zodra er een nieuwe activiteit online staat krijg je hierover bericht.Speciale projecten

Naast de standaard taken als kantinediensten, zijn we op zoek naar enthousiaste leden die willen helpen met het organiseren van een event of uitvoeren van een project. Voor een langere periode werk je samen met een klein team enthousiastelingen aan een project. Hoe leuk is het om andere leden te helpen door iets te doen waar je ook zelf energie en plezier uit haalt? En nog leuker om dit samen met een aantal anderen uit je team of uit de buurt te doen!

Onderstaand een overzicht van de speciale projecten waar we op dit moment mensen voor zoeken.
Staat er iets tussen voor je? Schrijf je dan in via de tool of stuur een mail naar  zandhazenunited@scmuiderberg.nl. Meewerken aan een speciaal project levert in de meeste gevallen direct 50 punten op!

Verenigingsbijdrage (5 personen)

We zijn er trots op dat binnen onze club zoveel mensen zich inzetten voor de vereniging. Want alleen met hulp van iedereen kunnen we de vereniging laten groeien en bloeien! Om nog beter gebruik te kunnen maken van de bereidheid van al onze leden en ouders om zich in te zetten voor de vereniging, hebben we ons vrijwilligersbeleid aangescherpt. Dit beleid wordt ondersteund door een handige tool die het mogelijk maakt voor alle leden om zich in te schrijven op vrijwilligerstaken of deze bijvoorbeeld te ruilen met iemand anders. Het onderhouden van deze tool vraagt om administratieve handelingen, die nieuw zijn voor onze leden en onze club. We zijn op zoek naar commissieleden die willen helpen bij het inrichten en onderhouden van de tool en met de communicatie richting de leden hierover.

Kleding en materiaal (2 personen)

Wij vinden het als voetbalvereniging belangrijk dat onze leden er piekfijn bijlopen en gebruik kunnen maken van het juiste materiaal (denk aan voetballen, goals, hesjes, pionnen etc.). In de afgelopen jaren hebben alle leden nieuwe tenues, truien en tassen ontvangen van onze hoofdsponsor GOED. Ieder jaar worden de tenues voor de junioren aan het einde van het seizoen ingenomen en begin van het seizoen weer uitgedeeld. Bovendien dienen de tenues van vertrekkende leden weer ingenomen te worden en is het belangrijk dat nieuwe leden ook direct een nieuw tenue krijgen.
We zijn op zoek naar twee leden die samen met ons ervoor willen zorgen dat de processen rond de kleding inname en uitgifte (in samenwerking met teammanagers), de voorraden van kleding en de kwaliteit van het materiaal op orde is.

Zandhazen toernooi (3 personen)

Ieder jaar organiseren wij voor onze jeugdleden het Zandhazentoernooi, inmiddels een begrip in Muiderberg en omstreken. Er is inmiddels een uitgebreid draaiboek aanwezig en op de dagen zelf zijn er zeer veel ouders aanwezig om te helpen met de uitvoering. Wil jij helpen bij de voorbereiding en organisatie van dit toernooi? Denk aan het uitnodigen van de teams, het ontwikkelen van de speelschema’s, de coördinatie met de ouders/ kantineteams, het organiseren van extra activiteiten, eventueel sponsorwerving en de communicatie met de eigen teams en bezoekende teams, etc. Wij zijn op zoek naar twee leden die dit samen met Marjolein voor komend seizoen willen oppakken.

Sponsorcommissie (2 personen)

Als voetbalclub zijn wij gezegend met een groot aantal zeer trouwe sponsoren. Met de bijdrage van deze sponsoren hebben we in de afgelopen jaren gloednieuwe tenues, truien en tassen voor ALLE teams, zowel junioren als senioren kunnen aanschaffen. Bovendien hebben alle leden de beschikking over o.a. doelen, ballen en vele andere zaken door de financiële bijdrage van alle sponsoren.  Wil jij ervoor zorgen dat de bestaande sponsoren de juiste aandacht krijgen en dat er ook weer nieuwe sponsoren bij komen? En wil je helpen met het organiseren van leuke acties die ons helpen met het werven van financiële bijdragen of het aanschaffen van nieuwe materialen (koeienvlaaien bingo, ballenactie, grote club actie etc.)?

Communicatie (3 personen)

Wil jij helpen met het onderhouden van onze website, het opmaken en versturen van onze nieuwsbrief, het ontwikkelen en onderhouden van onze social media, het helpen bij wervingsacties en het opmaken en drukken van flyers, programmaboekjes, posters etc? We zijn op zoek naar een aantal leden die ervaring hebben met marketing en communicatie. Waar de inhoud veelal vanuit het bestuur en overige commissies komt, zijn we op zoek naar een aantal commissieleden die willen helpen met het vertalen naar de juiste media en de communicatie richting de leden.

Exploitatiecommissie (2 personen)

Denk met ons mee hoe we onze beschikbare faciliteiten nog beter kunnen exploiteren. Of dit nu voor het schieten van een commercial is of de verhuur van de kantine tbv feesten en partijen (uiteraard alles binnen de mogelijkheden van onze vergunningen). Wij denken dat de exploitatie van de beschikbare ruimte voor aantrekkelijke extra inkomsten kan zorgen en willen dit daarom pro-actief gaan oppakken voor komende seizoen.

Bouwcommissie

Het komt regelmatig voor dat er iets ge- of verbouwd moet worden aan onze faciliteiten. Gelukkig is een groot aantal handige leden werkzaam binnen de bouwsector. Zij kunnen ons helpen met meedenken, adviseren en/ of zelfs mee (ver)bouwen. Ben jij handig en help je graag mee als dat nodig is? Meld je dan bij ons aan.

Kantinecommissie (3 personen)

Onze kantine is een belangrijke plek binnen de club. Iedereen is welkom om een overwinning te vieren, een wedstrijd te analyseren, of om even aan te sterken of op te warmen. Onze kantinecommissie zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt en dat er voor ieder wat wils is te vinden in de kantine. Ben je een horeca-dier of vind je het vooral ook gezellig in onze kantine en wil je helpen deze commissie komen helpen?

Eind BBQ (3 personen)

Om het seizoen feestelijk af te sluiten en belangrijker nog om alle leden te bedanken voor hun bijdrage aan wederom een topseizoen, organiseren wij ieder jaar de Eind BBQ. Wil jij helpen bij het organiseren van deze BBQ, het uitnodigen van de leden en het eventueel organiseren van extra activiteiten op deze dag, zoals een ouder – kind toernooi?

Bierfeest (3 personen)

Dit jaarlijkse feest is inmiddels niet meer weg te denken als één van de hoogtepunten voor vele senioren binnen onze vereniging. Dansende en zingende lederhosen en Tiroler jurkjes, meters bier en Flügels en dat alles in een volledig tot après-ski-bar omgebouwde kantine. Wil je helpen bij het organiseren van dit spectaculaire evenement?

Jeugdsurvival (3 personen)

Het mooiste evenement voor de jeugd van Muiderberg! Twee dagen lang worden de jongeren tot 14 jaar vermaakt met oud hollandsche spelletjes en activiteiten, inclusief een overnachting in tenten op veld 2. Dit alles al enkele decennia georganiseerd door Rien ter Beek en ondersteund door de senioren van SCMuiderberg.

Werving (2 personen)

Om te zorgen voor voldoende instroom met name in de jeugd, maar ook bij de senioren, willen we een wervingscommissie oprichten, welke zich gedurende het seizoen op de juiste momenten bezig houdt met het werven van nieuwe leden. De commissie is verantwoordelijk voor het bedenken en uitvoeren van wervingscampagnes gericht op nieuwe leden uit Muiderberg, maar ook uit snel groeiende gebieden om ons heen, zoals Almere Poort, Krijgsman Muiden en Weespersluis. Wil jij ons daarmee helpen?

Seniorentoernooi (3 personen)

Het is nu echt te lang geleden dat we voor het laatst een seniorentoernooi hebben gehad op onze vereniging. Graag blazen we hier met een kleine commissie nieuw leven in, om hier komend seizoen verandering in aan te brengen. Of dit nou een competitief karakter heeft of juist niet, of dit verkleed moet zijn of zelfs gemengd, wat ons betreft is alles mogelijk en is het vooral belangrijk dat we iets organiseren waar de senioren het meeste behoefte aan hebben.

Reguliere/ Terugkerende taken

Wekelijks klein onderhoud

Iedere maandagochtend na de wedstrijddagen worden de kantine en kleedkamers opgeruimd en schoongemaakt door een vaste groep vrijwilligers. Zij worden hier uiteraard graag bij geholpen. Wil je hierbij helpen, dan word je om 10 uur op maandagochtend verwacht en zal onze vaste groep uitleggen wat er dan op de agenda staat!

Verslaglegging SC Muiderberg evenementen

Vind je het leuk om stukjes te schrijven en/ of te fotograferen? Ieder jaar is er een vast aantal evenementen op onze mooie club. Evenementen als de Jeugdsurvival en het Zandhazentoernooi worden ieder jaar weer als fantastisch ervaren door onze jeugd. Vind je het leuke om dit vast te leggen met leuke en enthousiaste berichten of door mooie pakkende foto’s? Meld je dan hiervoor aan. De berichten en foto’s worden geplaatst op onze website en social mediakanalen.

Periodiek groot onderhoud

Ben je een beetje handig en vind het leuk om met een groep de handen uit de mouwen te steken, om daarna met elkaar een drankje te drinken? Meld je dan aan voor het periodiek groot onderhoud aan onze mooie sportcomplex De Negen Morgen. Denk aan snoeien, goten schoonmaken, ramen lappen, onkruid verwijderen, schilderwerk, herstel etc. Vele handen maken licht werk en we maken er met elkaar een leuke dag van.

SC Muiderberg – Dat ben jij, dat ben ik, dat zijn we met zijn allen!

Back To Top