Skip to content

HISTORIE

Een beknopte geschiedenis van SC Muiderberg

1928

1928

Op 1 september Voetbal Vereniging Muiderberg (V.V.M.) opgericht. Er werd gestart met een seniorenelftal. Het speelveld was het weiland van Jo Niewohner, (nu de dorpswei geheten) nadat de koeien eraf waren en er het een en ander geruimd was.

Jaren ’30

Jaren ’30

Het eerste echte kampioenschap van de vereniging in 1930. Ook werd er een tweede elftal opgegeven bij de Amsterdamsche Voetbal Bond (AVB). Een clubhuis werd gebouwd, een tweedehandsje uit Weesperkarspel, met twee kleedkamers en een ruimte voor thee en andere benodigdheden. Om zich te wassen was er regenwater uit een ton. De bekroning voor de vereniging: het kampioenschap van de 2de klasse AVB werd binnengehaald.

Jaren ’40

Jaren ’40

Het nieuwe terrein in het Kocherbos werd op 20 augustus 1944 in gebruik genomen. Voor de gebeurtenis was een genoeglijk en sportief programma samengesteld. In 1948, het 20-jarige jubileumjaar, het tenue veranderde van kleur, we gingen in geel-blauw voetballen.

Jaren ’50

Jaren ’50

Het bestuur bracht een zomeravondcompetitie tot stand: het “Gouden plak” toernooi. Er kwam in dat jaar ook een provisorische lichtinstallatie op het veld in het bos. De stroomvoorziening kwam tot stand via een bovengrondse kabel door de boomtoppen.

Jaren ’60

Jaren ’60

Door de groei van de vereniging was een 2de veld noodzakelijk. Diverse opties passeerden de revue, zoals uitbreiding in, naast of achter het Kocherbos. Een resultaat kwam niet tot stand…

Jaren ’70

Jaren ’70

In 1972 kwam er een nieuwe locatie voor een voetbalcomplex aan de Dijkweg in beeld. Tijdens de viering van het 50-jarig jubileum, in 1978, werd er gestart met een actie voor een eigen sportzaal.

Jaren ’80

Jaren ’80

Oprichting van het damesteam in 1981 met eigen trainer. In 1984/85 promoveerde Zondag 1 door het winnen van de na-competitie naar de 1ste klasse AVB.

Jaren ’90

Jaren ’90

Start van de populaire ZaDoZo toernooien, georganiseerd door Jan ter Beek. En ook de allereerste jeugdsurvival wordt georganiseerd.

Jaren ’00

Jaren ’00

SCMuiderberg viert in 2003 haar 75-jarige jubileum en dat wordt van begin mei t/m eind augustus uitgebreid gevierd.

Jaren ’10

Jaren ’10

SC Muiderberg viert haar 90 jarig bestaan. Opa Fred Pool hijst de vlag onder toeziend oog van Gerrit Groenwegen en een KNVB official.

Back To Top