Skip to content

Jeugdsurvival wederom groot succes

Lees hier het uitgebreide verslag en bekijk de foto’s!

Ook dit jaar was de jeugdsurvival weer een zeer groot succes. Met zeer veel dank aan Rien ter Beek, alle leden en ouders die geholpen hebben en natuurlijk alle kids die hebben meegedaan.

Lees hieronder het uitgebreide verslag. De foto’s vind je hier.

 

26e Hemelvaart-Jeugdsurvival S.C. Muiderberg
donderdag 26 en vrijdag 27 mei 2022

 

Zo’n 65 mensen zijn bezig geweest om dit survivalspektakel op donderdag 26 en vrijdag 27 mei mo-gelijk te maken, verdeeld over 4 organisatoren, 10 overige organisatie, zoals 7 voor de catering, 3 nachtwakers, 25 survival-teamcoaches, 24 juryleden en nog  andere medewerkers als barpersoneel, opruimers, klussers, elektriciens, inkoper opa Fred, e.d.

Deelnemers

78 deelnemers in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar deden mee aan dit evenement, verdeeld over 10 survivalteams. Ieder team was samengesteld uit 1 of 2 leden van een jeugdteam (Jongens Onder (JO-14-13-12-11-10-9-8-mini’s). Ook waren er 24 zusjes, vriendinnetjes en vrienden van clubleden van de partij. In totaal waren er 10 survivalteams van 7 of 8 leden met twee of drie teamcoaches. Vooral van deze coaches werd veel gevraagd, opletten of iedereen er wel is, voorop gaan in de strijd, op de stormbaan, in het bos, (veel) hulp geven en vooral het blijven motiveren van het team bestond uit hun taken. Bewonderenswaardig was dan ook hun instelling om van al deze verschillende zandhazen een echt (survival)team te smeden.

 

!!!!!!!! Hulde aan deze teamcoaches !!!!!!!!!

Team A: Han Hazelaar + Thijmen Kortekaas + Luca Emmerik
Team B: Jelle Nauta + Yesse Buis
Team C: Tom Schneider + Daniël van Dijk +Ricardo Hoogenhoud
Team D: Koen Hensbergen – Joshua Offermans
Team E: Claudia Niewöhner + Daniël Baarslag
Team F: Pim Hanzen + Maarten Roozendaal + Niels Stoop
Team G: Jeroen Govers – Tim Heijnis
Team H: Thijs Kers + Tom Deuling
Team I: Youri Groot – Jurgen van Sprang – Lars Koopman
Team J: Dana Heijnis + Floor Hanzen + Quinty Willemsen.

Onze nieuwe club catering dames, Jasmijn, Nienke, Jolanda, Charlotte, Maaike, Debbie en onze vaste barman en patatbakker Ismael hadden er weer voor gezorgd dat het niemand ontbrak aan een natje en een droogje. De organisatie bestaande uit Marc Wilschut, Arlan Pool, Mitchell van Lom en Rien ter Beek, The Boss, hadden weer voor een uitgebreid afwisselend programma gezorgd. 24 juryleden stonden paraat om de spelletjes in goede baan te leiden.

Van de 78 survivaldeelnemers bleven er ook nog 43 slapen in tenten, terwijl 7 onder begeleiding van Wouter en Stefan in de sportzaal de nacht doorbrachten. Dit jaar verliep de nacht voor onze nacht-wakers Peter Teerhuis, Jan Steur en Stanley Lieverts geruisloos. In het begin wilde de avonturiers niet echt de tent opzoeken, maar al gauw werden ze moe. Het jaarlijkse traditionele kampvuur was o.l.v. Gerrit en Loek ditmaal op ons complex. Dat hadden de mannen ook gezien en na enige tijd zaten er zo 15 tentslapers gezellig bij het kampvuur. Hoe avontuurlijk als in een westernfilm was het gezicht van zo’n 14 opgestelde tenten op het tweede veld onder een prachtige sterrenhemel, hoewel om 1 uur vielen er toch echt druppels uit de donkere hemel. De zandhazen kregen dan ook het echte india-nengevoel toen zij rond middernacht hun tenten opzochten, opgezet door eigenaars zelf. Wat een spannend gevoel, zo buiten en toch dichtbij! De organisatie had voor een attractief en gevarieerd programma gezorgd! Een echte overlevingstocht stond er op het programma, waarbij tal van bar-rières overwonnen moesten worden op vier locaties, het sportcomplex De Negen Morgen, het Echobos, het IJmeer en strand en De Brink. Spelonderdelen waren: kanovaren, vat-met-water-vullen, wereldbal via parcours in het Echobos, midgetgolf, gatendoel schieten, Brinkvoetbal, opblaasbaar voetbaldartspel van 4 meter, een 18 meter lange en 4 meter hoge stormbaan en de 4 meter hoge tobbendansbaan!|
Kortom een programma waar van onze zandhazen en haasjes het uiterste gevergd werd!

Door de vele giften van particulieren en onze winkeliers en horeca en het enthousiasme van de deelnemers en de medewerkers kon dit spektakel niet meer stuk.

De weergoden waren ons enigszins gunstig gezind. Het beetje regen viel alleen in de nachtelijke uurtjes toen de tentslapers net de tent opzochten na het kampvuurbezoek. Onze helden hebben de twee dagen van hun leven gehad.

 

Hoe zag het programma eruit ?
donderdag 27 mei

 

Na aankomst op het sportcomplex “De Negen Morgen” donderdag om 15.00 uur konden de deelnemers gelijk hun tenten inrichten, de tenten werden gedeeld met 2 of meer survivalgenoten.

(voet)balspelletjes

Van  15.30 – 17.10 uur stond het eerste van de 13 survivalonderdelen op het programma:

10 (voet)balspelletjes, waarbij meer het technische aspect “goed schieten/gooien (richten)” getest werd. Bijzonder was het “gevecht” die onze zandhazen aangingen bij het korfbalspel en voethonkbal.

Pannenkoeken

Om 17.30 uur volgde dan het avondeten, pannenkoeken door ouders gebakken met suikerstroop en/of poedersuiker in de kantine. Onze sponsor, De Spar, had opeens veel klanten voor pannen-koekenmeelklanten.

Vlag versieren

Na het eten moest vanaf 18:00 uur  de vlag versierd worden, zodat iedereen aan de vlag kon zien welk team er in de strijd bezig was. Er waren mooie originele kunststukjes te bezichtigen.

Speurtocht

The Boss Rien had een speurtocht uitgezet door het Echobos, de Brink, het strand en de rest van het dorp met als verste punt de Paulinelaan. 25 vragen moesten onderweg worden opgelost. Verder konden ze onderweg 14 letters vergaren, waarmee een woord van 12 letters gemaakt moest wor-den. Iedere groep had een ander woord beginnende met de letter van zijn team. Team J had Jeugdtrainer.

Bingo

Tussen 21.30 en 22.00 uur konden de kinderen mooie prijzen winnen met het bingo, zoals 24 leren ballen van 123Inkt, AJAX-Feyenoord-PSV-ballen, petten, sjaals, voetbaltassen, waterballon spullen, plastic slee, vliegers, bidons, allerlei spelletjes, tasjes, boeken, waterpistolen enz.

(thuis) slapers

Om 22 uur spoedden de “thuisslapers” zich richting eigen bed, terwijl 7 boys en girls o.b.v. Wouter en Stefan hun slaapplaatsen in de sportzaal opzochten.

Dierengeluidenspel

De oudere deelnemers vanaf 10 jaar gingen nog een spannend avondspel spelen in het donkere Echobos. In het bos waren 18 verschillende dieren verstopt, zoals koekoek, eend, hond, varken, kikker, ezel enz. De kinderen moesten op gehoor de dieren zien te spotten. Echter er was een probleem, er liepen 2 weerwolven in het bos die de net gekregen dierenplaatjes weer afpakten, waardoor de kinderen weer opnieuw de verstopte dieren moesten zoeken. Dat gaf natuurlijk veel hilariteit  en gegil.

Naar de tenten

Moe, maar voldaan werd vervolgens om ca 23:45 uur de tenten opgezocht, nadat er eerst nog tradi-tioneel een kom heerlijke chocolademelk werd genuttigd met een plakje cake. Onder een halfbe-wolkte sterrenhemel was er echter bij veel zandhazen in het begin weinig sprake van slapen.

 

vrijdag 27 mei

 

Ochtendprogramma

De volgende morgen moesten de jonge zandhazen alweer om 07.30 uur uit de veren, na het ontbijt werd vervolgens tussen 09.15 – 11.45 uur de eerste sessie van 6 onderdelen afgewerkt. Wel werd eerst  gezamenlijk het 2e veld en het kunstgrasveld van (papier)afval ontdaan.

Middagprogramma

Na de lunch met patat, frikandel werd tussen 12.45 uur en 14.45 uur de tweede sessie van 4 onder-delen afgewerkt. Het draaiboek zat prima in elkaar.

Estafette

De estafette was een waar spektakelstuk. Er moest een parcours door de teams worden afgelegd op de voorste helft van het hoofdveld. Onderweg moesten speciale opblaasbare attracties overwonnen worden, de 18 meter lange en 4 meter hoge stormbaan en de legendarische tobbendansbaan, waar-door onze helden toch nog nat aan de finish kwamen. Winnaar werd team A, gevolgd door H en F. Dit onder belangstelling van ouders en opa en oma’s en andere belangstellenden.

Uitslag

Al snel werd het hele gebeuren afgesloten met de einduitslag, ca 16.15 uur.

Bijzonder was voor de 14e keer de uitreiking van de Auke Bakker trofee door Auke zelf begeleid door vader Jan. Team G van Jeroen en Tim overviel de eer om deze wisseltrofee te ontvangen als meest sportieve team. Er is al vernomen dat dit team de komende jaren voor deze trofee wil gaan.
Deze mooie beker kan een jaar lang pronken bij de verschillende teamleden thuis.

Winnaars
De algehele winnaars, groep i o.l.v.  Youri Groot, Jurgen van Sprang en Lars Koopman werden verblijd met een mooie beker, zij wisten team D o.l.v. Koen en Joshua en  team C o.l.v. Daniël vD, Ricardo en Tom S ruim voor te blijven. 233 -181 – 176  Afgetekend dit jaar!

Huiswaarts

Om ca 16.30 uur kon iedereen moe en hopelijk voldaan huiswaarts keren en het hele gebeuren nog eens rustig op zich in laten werken in eigen bed, want er zullen wel een aantal deelnemers iets langer van hun bed gebruik moeten maken om weer enigszins op krachten te komen.

De score van de survivalonderdelen:

Bij een aantal onderdelen was de duur bepalend van het gehele team van 7 of 8 deelnemers, welke plaats zij innamen per onderdeel, bij de overige onderdelen telde de score per team. Bij de voetbal-spelletjes was de score bepalend (hoeveel doelpunten), bij de stormbaan en tobbedansbaan de tijd.

Voorbeeld score onderdelen:

Bij de tobbedansbaan was team F het best en kreeg dan ook de score van 22 punten (1e plaats),

Team H werd tweede en kreeg dus de score van 18 punten, team D en G werden gedeeld laatste (9e en 10e), dus 4 punten.

Puntentelling: 22-18-16-14-12-10-8-6-4-2 punten per onderdeel!

De voetbalspelletjes en de estafette telden zwaarder mee: 33-29-26-24-22-20-18-16-14-11

Overzicht scores 2022

De Jeugdsurvival werd mogelijk gemaakt door:

Back To Top