• Update 26 juni Indeling Jeugd 2020 - 2021

 • Update:

  De indeling is aangepast per 26 juni 2020!

   

  Names Jeugdcommissie - hele fijne vakantie!!

   

   

  Beste leden en ouders van leden,

  Zoals gebruikelijk is het een langdurig en soms lastig proces om tot een zo goed mogelijke indeling te komen voor de jeugd.
  Complexe factoren zijn bijvoorbeeld teams die doordat ze ouder worden opeens 11x11 gaan spelen terwijl ze in het vreemde afgelopen seizoen 8x8 speelden.
  Grootste teleurstelling is dat het ondanks heel veel pogingen, onmogelijk bleek om het meisjesteam te behouden. Het team heeft een enorme groei doorgemaakt, er was veel plezier en mooie resultaten (sterker nog, een kampioenschap had best gekund!).

  Heel blij zijn we met een enorme aanwas bij de JO8 en de Mini's! Zoals het er nu uitziet, gaan we in de nabije toekomst weer meerdere teams per leeftijdscategorie kunnen maken.

  Hopelijk is het bekend bij iedereen maar dit zijn de basisprincipes waarop de indeling is gebaseerd:

  1. Leeftijd - de KNVB maakt competities op leeftijd (geboortejaar)
  2. Aantal spelers per team - een paar wisselspelers in een team is altijd fijn om erbij te hebben om zodoende ziekte, vakantie te kunnen opvangen binnen het team maar ook om spelers tijdens wedstrijden soms even rust te kunnen geven.
  3. Kwaliteit en sociale cohesie - soms is het duidelijk en gewenst dat een speler beduidend beter past in een team een leeftijdsklasse hoger of lager. Mits dit kan en past.

  Alle situaties zijn door de jeugdcommissie zorgvuldig doorgenomen en in het grotere geheel bekeken. Ondeling is er veel gebeld, gemaild en besproken. Discussies alom maar alles bij elkaar is dit een indeling waar we met de gehele commissie achter staan.

  Mochten er nog nieuwe leden aanmelden in de komende week, dan kan dat impact hebben maar we verwachten het niet.

  Voor vragen kun je contact opnemen met de betreffende coordinator per leeftijd. Per e-mail kan ook naar jeugd@scmuiderberg.nl

  Laten we vooral hopen dat het seizoen 2020 / 2021 in het teken staat van lekker voetballen en dan gewoon tot einde seizoen!

   

  Namens jeugdbestuur,

  Adriaan, Rick, Memed, Bart & Jacob

   

  Link naar pdf bestand