• Coronvirus en effect voor SC Muiderberg

  Coronavirus zorgt voor vroegtijdig einde van de voetbalcompetitie voor heel SC Muiderberg

  Beste leden, vrijwilligers, ouders en supporters,

  Met het oog op de gisteravond door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB helaas moeten besluiten dat alle amateurvoetbalcompetities* dit seizoen niet meer worden hervat. 

  Als vereniging vinden wij het ontzettend spijtig dat onze leden en alle ouders en vrijwilligers dit seizoen niet meer kunnen genieten van onze prachtige sport. Zeker nu het voorjaarszonnetje daartoe zo uitnodigt. Anderzijds: er gaat niets boven gezondheid. Dus er is geen keuze.

  Bovendien kunnen door de overheid verlengde maatregelen de amateurcompetities niet meer op een gewenste manier worden uitgespeeld. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs geen scenario om wedstrijden door te schuiven tot na de start van de zomerstop. Onder andere omdat de zomervakantie al op 4 juli start in 1/3 van Nederland.

  Wat betekent dit nu concreet voor onze vereniging?

  Samenvatting van de belangrijkste punten:

  -      er wordt dit seizoen (tot aan juli) geen competitie meer gespeeld.

  -      er zijn hierdoor dit seizoen geen kampioenen en degradanten.

  -      of er dit jaar nog getraind kan worden wordt bekend rond 22 april.

  -      alle geplande toernooien komen te vervallen.

  -      het bestuur gaat nadenken over alternatieve clubactiviteiten in dit lopende seizoen, wanneer de richtlijnen van de rijksoverheid dit weer toelaten.

  -      de continuïteit van de vereniging is niet in het gevaar, ondanks substantieel verlies van kantine-inkomsten (circa € 20.000,- omzetderving)

  -      hierdoor komt er geen mogelijkheid tot restitutie (teruggave) van contributie.

  -      op de website en eventueel via de team-apps zullen we tips geven hoe je fit kunt blijven en je techniek kunt blijven oefenen.

  -      alle overige acties en communicatie is te vinden op onze website.

  -      Binnen de mogelijkheden gebruiken we de tijd om ons voor te bereiden op het nieuwe seizoen en om in samenwerking met de gemeente ons sportcomplex te verbeteren.

  -      Op last van de gemeente is ‘De Negen Morgen’ tot nader orde GESLOTEN voor iedereen die daar niet hoeft te zijn. Overtreding van dit verbod kan bij handhaving door BOA’s van de gemeente tot boetes leiden van circa € 400,- per overtreder.

   

  SAMEN KRIJGEN WE CORONA ONDER CONTROLE